Over ons

Om jou het beste van het beste te bieden, maken Valérie en David alleen gebruik van prima grondstoffen. Bij Davalie reken je op de lekkerste seizoensgebonden producten.

David ontdekte zijn liefde voor de bakkersstiel toen hij als 15-jarige tijdens de weekends aan de slag ging bij bakkerij Sierens in Zwevegem. Daar leerde hij heel wat kneepjes van het vak. Tijdens de week volgde hij les in de Brugse bakkerijschool Ter Groene Poorte.

Toen hij afstudeerde, ging David aan de slag bij gerenommeerde patissier Lanssens in Kortrijk. Daar leerde hij nieuwe smaken en smaakcombinaties kennen. Orde en netheid zijn kernwoorden die hij uit die periode meedraagt. David werkte ook een tijdje in Brussel en bij patisserie Damme in Gent, maar greep dan de unieke kans om een bakkerij met tearoom over te nemen in het hart van Roeselare.

Dit deed hij samen met Valérie. Zij is geboren en getogen in Roeselare en deed heel wat ervaring op in de zaak van haar ouders, slagerij Finesse. Eén van haar grootouders was ook bakker. Ze houdt ervan haar klanten vakkundig en vlot te bedienen.

Zowel Valérie als David volgen graag al eens een cursus om hun klanten nog beter te verwennen met de opgedane kennis.

Na 15 jaar de winkel te combineren met tearoom hebben David en Valérie besloten de tearoom te sluiten. Ze besloten ten volle te gaan voor de winkel en zich nog meer te concentreren op dagvers brood en overheerlijke patisserie . De winkel onderging een grondige renovatie om alle producten nog beter te kunnen presenteren. Davalie blijft innoveren en kwaliteit aanbieden en zal dit nog vele jaren met veel passie en plezier blijven doen.